Chape

Wilt u chape laten plaatsen?

De chape is een heel belangrijk deel van uw huis. Goede en degelijke chapewerken worden best uitgevoerd door een professional die jaren ervaring heeft. Chapewerken zorgen voor een goede isolatie en een egale afwerking van uw uiteindelijke vloer. Voor degelijke en professionele chapewerken bent u bij Auro-Tech aan het juiste adres. Auro-Tech beschikt over vakkundig opgeleide en professionele chappers en gebruikt steeds de beste materialen die er in de handel verkrijgbaar zijn. Dit allemaal tegen heel scherpe prijzen.

Wat is chape?

Een egale chape is de basis van een mooie vloer. Laat uw chape door een professional plaatsen, zo vermijd u onafgewerkte hoekjes of een afhellende vloer.
Bij Auro-Tech bent u zeker van een professionele, hoogwaardige en degelijke afwerking met de beste materialen. Voor welke soort chape u ook kiest, wij leggen élke chape perfect waterpas en tegen een betaalbare prijs.

Hechtende chape

Dit soort van chape wordt steeds rechtstreeks op de draagvloer aangebracht en voorzien van een uitzettingsvoeg (randstrook) tussen vloer en muren. Bij toepassing ervan moeten de volgende voorwaarden vervuld zijn: de draagvloer moet voldoende mechanische sterkte hebben en geen actieve scheuren vertonen, er moet minstens een dikte van 5 cm kunnen worden aangebracht, de draagvloer is droog of kan normaal drogen en zal in de toekomst droog blijven, tenzij het aanwezige vocht niet nadelig is voor de chape, de vloerbedekking en haar plaatsingsproducten.

Chape voor vloerverwarming

De chape wordt rechtstreeks aangebracht op de vloerverwarmingselementen en wordt voorzien van een bewapeningsnet (50x50x2) om de sterkte van de vloer te kunnen garanderen. Tevens wordt er ook een dispertieproduct aan de chape toegevoegd om een goede thermische geleidbaarheid te verkrijgen zodat de warmte niet allemaal in de vloer blijft zitten. Bij toepassing ervan moet de volgende voorwaarde vervuld zijn: er moet minstens een dikte van 5,5 cm kunnen worden aangebracht. 

Niet hechtende zwevende chape

Hier wordt de chape gescheiden van de draagvloer door middel van een scheidingsmiddel, bijvoorbeeld een folie, geluidsisolatie of thermische isolatie. Deze chape moet steeds voorzien worden van een bewapening. Bij toepassing ervan moeten de volgende voorwaarden vervuld zijn: er moet minstens een dikte van 5 cm kunnen worden aangebracht, er worden vervormingen van de draagvloer verwacht, die onverenigbaar zijn met een hechtende dekvloer, de draagvloer bestaat uit gefractioneerde elementen (zonder druklaag), de draagvloer is zeer poreus (b.v. gebakken klei, schuimbeton, beton met geëxpandeerde klei, …), er is risico voor opstijgend vocht of bouwvocht afkomstig van de ondergrond, terwijl de dekvloer en/of de vloerbedekking of haar plaatsingsproducten vochtgevoelig zijn.